Община Сливен отличи най-добрите си спортисти и треньори за 2019 година

Най-добрите спортисти и треньори на Сливен бяха отличени на тържествена церемония тази вечер. От сцената на препълнената зала „Сливен“ зам.-кметът Пепа Чиликова изрази радостта си, че градът под Сините камъни е родното място на много видни спортисти. От името на кмета Стефан Радев тя поздрави всички номинирани и носителите на спортните отличия през 2019 година.

„Не просто добрите, а най-добрите спортисти в Сливен стават все повече. Годината не беше лека, но беше изключително силна за сливенския спорт и за България! Скъпи приятели, благодаря ви от сърце за неуморните усилия и труд, които полагате. Вие сте пример за това как силата на духа и упоритостта са пътят към успеха, пример сте за децата и връстниците си, защото спортът изгражда личности и качества, които всеки трябва да притежава. Община Сливен е подкрепяла и ще продължи да подкрепя развитието на спорта тук, защото вярвам, че доброто партньорство жъне успехи!“, заяви Пепа Чиликова. Тя пожела на всички здраве, сила, и кураж и още много покорени върхове.

„Нека Сливен и цяла България се гордеят с вас! На добър час!“, каза още зам.- кметът.
Спортист номер 1 на Сливен за 2019 г. е щангистът Божидар Андреев – двукратен европейски шампион и трети на Световното първенство по вдигане на тежести при мъжете. На второ място след него се нареди атлетката Радослава Мавродиева- европейска шампионка в дисциплината тласкане на гюле. Трети в класацията е Михаил Георгиев, който е трети на Европейското първенство по борба за младежи до 23 години.

В челната десятка места си завоюваха още щангистите Петър Ангелов и Даниела Пандова , Илина Стоянова – самбо, Васил Маринов – вдигане на тежести, Момчил Караилиев – лека атлетика и джудистите Катерина Дойчева и Теодор Тодоров.
За най – добър треньор беше избран Пламен Братойчев, който тренира Божидар Андреев.

Призът за най-добър отбор грабна Футболен клуб „Сините камъни”.

За най-добър спортист с увреждания бе определен Ангел Манолов – състезател по тенис на маса, стрийтбол.

Бяха наградени като бъдещи звезди и над 30 спортисти, носители на държавни титли при най-малките състезатели от спортни клубове на територията на Община Сливен.
Тържествената церемония уважиха областният управител Чавдар Божурски,  председателят на  местния парламент Димитър Митев и общински съветници, зам.-кметовете и секретарят на общината, директори и представители от институции в града,  шампиони и медалисти от световни и европейски първенства от близкото и далечно минало.

В празничната програма на вечерта със свои изпълнения се включиха танцово студио на Борис Панайотов, Добромира Стоянова от вокално студио „Усмивка“, Иван Едрев, с вокален педагог Милена Добрева, Фолклорна формация „Гайдари“- Сливен, Спортен клуб по акробатика „Стефан Данчев“, с треньор Виолета Бинева.