Община Сливен монтира камери за видеонаблюдение в град Кермен

18 камери за видеонаблюдение бяха монтирани в град Кермен. Те са разположени на входовете на града, на площада и други възлови места. За това съобщи кметът Живко Жечев. Той благодари на кмета Стефан Радев и Община Сливен, че реализираха проекта, който помага за повишаване безопасността на хората.

„С монтирането на камерите с пъти се увеличава сигурността на гражданите и улесняваме работата на полицията. Жителите на Кермен са доволни и казват, че се чувстват по-сигурни“, каза Жечев.

Община Сливен продължава разширяването на системата за видоенаблюдение не само в Сливен, но и в населените места. В повечето от тях има монтирани камери, предстои поставяне в селата Биково, Блатец, Драгоданово и др.

Центърът в Общината е сред най-модерните в страната, като обединява данните от монтираните съоръжения в града, които могат да бъдат проследявани в реално време. Системата се използва за опазване на общинската собственост и общата инфраструктура, както и като превенция срещу нарушения и престъпления. Благодарение на видеонаблюдението са установени извършителите на кражби, вандалски прояви и др. нарушения.