Община Котел обявява литературен конкурс за кратък разказ

Община Котел обявява литературен конкурс за кратък разказ във връзка със Световния ден на книгата – 23 април. Желаещите да участват в конкурса могат да пишат своите изложения по една и/или по двете обявени теми, които са: „Животът е сцена“ и „Любов ↔ Свобода“.

Идеята на конкурса е чрез него да се отдаде почит на просвещението и културните традиции, на книгите, като най-важното и значимо средство за съхранение и разпространение на знанието.

Всички желаещи да участват в конкурса трябва да изпратят до 21 април /четвъртък/ включително, кратък разказ до 3 страници във формат word, оформен във файл с разширение doc или docx на адрес: 8970, гр. Котел, Община Котел, Дирекция „Социални и хуманитарни дейности“, ул. Раковска 62 или на ел. поща: for_kotel@mail.bg . Задължително се изписват имената на авторите, възраст, населено място и телефон за връзка.

Кратките разкази ще бъдат оценявани в две възрастови категории – участници до 16 години и участници над 16 години.

Комисия ще оцени творбите, а най-добрите от тях ще бъдат отличени с награди: 2 награди по 200 лв. за първо място, 2 награди по 100 лв. за второ място и 2 награди по 50 лв. за трето място. Ще бъдат връчени и 2 награди по 50 лв. от името на журито. Всички участници получават грамоти.

Обявяването на победителите ще се състои на 26.04.2022 г. /вторник/ в официалния сайт на Община Котел: kotel.bg, а наградите им ще бъдат изпратени по пощата.

С надежда да сме ви провокирали, очакваме с нетърпение вашите творби!

Повече информация на телефон 04534 2974