Община Котел обявява конкурс за семейна рисунка и стихотворение

Конкурсът се организира във връзка със светлия християнски празник Въведение Богородично, честван още като ден на християнското семейство.

Идеята е, чрез съвместната работа на деца и възрастни, да се припомнят християнските ценности, както и да се провокира търсенето на оригиналност и желание за творческа изява у най-малките.

Всички желаещи да участват в конкурса могат да го направят с една рисунка или с  творба в стихотворна форма, създадена съвместно от дете/деца до 14 години и поне един възрастен, който задължително е роднина – родител, брат, сестра, баба или дядо, на тема: „Иконата в моя дом“.

Стихотворенията се изпращат на имейл: for_kotel@mail.bg, а рисунките се представят в Дирекция „Социални и хуманитарни дейности“ в срок до 17.11.2021 г. Задължително се изписват имената на авторите, възраст, населено място и телефон за връзка.

Комисия ще оцени най-добрите творби. Ще бъдат връчени общо по една първа, втора и трета награда. Първа награда е 100 лева, втора- книга, а третата награда – икона. Всички участници, получават грамоти.

Обявяването на победителите ще се състои на 19.11.2021 г. в официалния сайт на Община Котел: kotel.bg Награждаването на отличените творби ще се състои на 22.11.2021 г. в сградата на Община Котел.

Поради извънредната епидемична обстановка, награждаването на децата и техните родители ще се състои индивидуално, в определен час, за който отличените участници ще бъдат уведомени чрез телефонно обаждане. В случай на невъзможност за присъствие, наградите могат да бъдат получени в сградата на Дирекция „Социални и хуманитарни дейности“.

Най-добрите стихотворения и рисунки ще бъдат публикувани във фейсбук страницата на Община Котел и на общинския сайт.

Повече информация на телефон 04534 2974