Обръщение на Мартин Благоев, водач на листата на партия МИР в Сливен

Уважаеми съграждани,

очевидно е, че всички искаме РЕСТАРТ на политическата система в България, включително и управляващото мнозинство- това пролича от предложените промени в Конституцията в края на мандата му.

Очевидно е обаче също, че настоящата политическа класа на България не е в състояние да рестартира държавността и доверието към институциите. Нещо повече, някои от народните представители дори не бяха чели визираните промени в Конституцията, които управляващото мнозинство предложи. За тях това било „едно нищо“.  Към настоящия момент според социологически проучвания Народното събрание се ползва с 7 % доверие на гражданите.

Очевидно е необходима ПРОМЯНА. Промяна, която трябва ние, в качеството ни граждани и гласоподаватели да отвоюваме!

За стартиране на промяната, която всички желаем е необходимо сбъдването на най- малко две условия :

  1. ПРОВЕЖДАНЕ НА ЧЕСТНИ ИЗБОРИ !!!

Какво можем да направим ние за сбъдване на това условие?

Отговорът е да гласуваме! Да гласуваме машинно!

  1. ДОСТАТЪЧЕН БРОЙ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ, така щото избраните народни представители от различните политически партии да бъдат ЛЕГИТИМНИ! Легитимността произтича не от официалните закони и актове, а от общественото одобрение и приемливост, които държавното управление поражда в управляваните. Тя е резултат от нерегламентирани норми или ценности, които подлежат на съгласието и одобрението на повечето граждани.

Какво можем да направим ние за сбъдването на това условие? – Да гласуваме!! Да гласуваме масово.

Тези две условия трябва да съществуват кумулативно т.е. заедно. В противен случай винаги ще сме изправени пред един и същ проблем, а именно ЛЕГИТИМНОСТТА и НЕДОВЕРИЕ в институциите и държавата като цяло. От тези две условия зависи нормалното функциониране на демокрацията ни!  Те са необходими за да предизвикаме началото на Рестарта и промяната. Без тези две условия е невъзможно изпълнението му!

Ето защо,

в качеството ми на водач на листата на партия МИР, ви призовавам ДА ГЛАСУВУВАТЕ, ДА ГЛАСУВАТЕ МАСОВО И МАШИННО, независимо за коя политическа партия. Само по този начин бихме могли да излезем от омагьосания кръг на недоверие, в който се въртим в продължение на 30 години!!!

Да спрем лъжата и да укрепим устоите на демокрацията и държавността!!!