Областният управител поздрави Държавния куклен театър

Източник: ДКТ - Сливен от постановката "Грозното пате"

Областният управител Чавдар Божурски честити на Държавния куклен театър – Сливен Международния ден на куклените театри – 21 март.  За празника от негово име бяха изпратени цветя и поздравителен адрес до директора и художествен ръководител Ефимия Павлова и целия екип на институцията.

Кукленият театър в Сливен вдъхновява, възпитава и забавлява поколения деца, заяви областният управител. Той изказа благодарност на екипа за професионализма и успехите на национални и международни сцени, за фестивала „Магията на вятъра“, който превръща театъра и Сливен в домакини на международна среща на изкуствата. Чавдар Божурски изрази уважението си към куклениците за това, че са запазили духа  на изкуството жив, въпреки предизвикателствата на тежка пандемия, и отправи пожелания за здраве и още много творчески върхове.

Международният ден на кукления театър се чества на 21 март с решение от 2003 г. на Международния съюз на куклените театри към Организацията на ООН по въпросите на образованието, науката и културата.

През тази година Държавният куклен театър чества своя 60-ти Рожден ден.