Областният управител Маринчо Христов уважи официалното откриване на учебната 2023/2024 г. в най-старото и най-бутиково училище в града ОУ“ Панайот Хитов“.

В приветствието си към всички гости Маринчо Христов изрази радостта си, че на този ден присъства именно в това училище, което за него носи много история, дух, традиции и вяра, че: „щом него го има, ще ни има и нас като нация и занапред.“.

Той отправи пожелания към първокласниците да помнят винаги първият учебен ден, а на всички останали пожела постоянство в учението и напомни, че образованието е тяхната най-добра инвестиция за бъдещето.

„Най-важният учител е първият учител, най-мъдрият учител е книгата, а най-строгият учител е живота. За да се подготвим за най-строгия учител трябва да преминем първо през първите два. Училището е много важно, защото в него, вие мили дечица израствате, а със знанията, които то ви дава вие можете да постигнете мечтите си.

На добър час и повече шестици!“ каза още Маринчо Христов.

Ръководството на ОУ „Панайот Хитов“-Сливен начело с директора Мартин Маринов зарадва всички с пъстра празнична програма, изпълнена с герои от детските книжки, танци и стихотворения рецитирани от малките ученици.

Песента „Хубава си моя горо“, в изпълнение на Антон Стоянов – единствения незрящ ученик, който се обучава в училището докосна душите на всички, а по-късно училищният двор се оказа тесен за кръшното българско хоро, в което взеха участие ученици, учители и родители.

По традиция, празникът завърши с първия училищен звънец и менче с вода за здраве и благополучие, което директорът лисна пред първолаците.