Областният управител Маринчо Христов бе сред почетните гости по случай 100-годишния юбилей на МБАЛ-Сливен, към ВМА-София

„Вече един век, вашето лечебно заведение пази традициите и професионализма в лечението на всички, които са потърсили помощ при вас, без значение дали са военнослужещи или цивилни граждани.

Искам да изкажа своята признателност и благодарност към Вас, които сте избрали да се грижите и опазвате най-ценното богатство, което притежаваме – нашето здраве и да воювате ежедневно с всяка болест.

Благодаря Ви и за неистовата битка, която водихте на първа линия през всичките вълни на Ковид –пандемията, рискувайки не само своят живот, но и този на Вашите близки.“

Това каза Маринчо Христов в приветственото си слово към болницата и нейното ръководство в лицето на нейният началник полковник д-р Илиян Комитов.

Днешното събитие се превърна в двоен празник за болничното заведение с откриването на напълно реновираната сграда на Отделението по инфекциозни болести. На тържествената церемония присъстваха още представители на ръководството на ВМА, министърът на отбраната, представители на общината, чуждестранни военни аташета, ръководства на болнични заведения и др.

Отец Йоан от Сливенска митрополия освети новата сграда с тържествен водосвет.

Празничната програма продължи с коктейл в чест на всички гости и в по-късните часове с награждаване на военнослужещи и цивилни служители от състава на болницата.