Областният управител честити празника на рботещите в лечебни и здравни заведения

Уважаеми лекари,

фармацевти, специалисти по здравни грижи,

служители в лечебни и здравни заведения,

Посрещаме днешния празник на здравния работник с особена признателност за Вашия всеотдаен труд. Във всички времена на изпитания Вие се борите за здравето и живота ни. В условията на пандемия рискувахте собственото си здраве и здравето на Вашите близки, за да бъдете до нас, пациентите. Благодарим Ви!

Позволете ми на празника специално да се обърна към най-младите лекари, които от първия ден на пандемията бяха в COVID-отделенията. Те навлязоха в опасната територия на заразата, въоръжени с много смелост, отдаденост и човещина към всеки болен. След дългите дежурства използваха свободното си време, за да поставят ваксини. Като областен управител и като родител, съм истински горд от това ново попълнение в сливенската лекарска колегия!

На всички Вас пожелавам крепко здраве, сбъдване на професионалните мечти и успешна реализация. Благословен да е трудът Ви. Благословени да са и Вашите семейства и близки за подкрепата, която Ви оказват, за да бъдете с нас – пациентите от област Сливен!

Днешният 7 април – Световен ден на здравето, международната общност отбелязва под мотото „Нашата планета, нашето здраве“. Трайното замърсяване на околната среда е друг вид глобална пандемия, която ежегодно взема по 13 милиона човешки жертви в света заради екологични фактори. Замърсеният въздух, вода и почва увеличават тежките заболявания. Време е да преосмислим отношението си към природата. Дано да успеем, след като тежката епидемия превърна здравето в осъзната ценност.

С уважение:

Веселин ВЪЛЧЕВ

Областен управител на област Сливен