Областният управител Афузов поздрави полицията с Архангеловден

Областният управител Минчо Афузов  поздравява служителите на полицията в Сливен и областта послучай професионалния им празник.

Освен с преките си задължения, през изминалата година и половина служителите на реда бяха ангажирани и с други отговорни задачи, заяви Афузов.  Те оказаха съдействие на институциите за ограничаване обхвата на епидемията и бяха пряко ангажирани с контрола за спазването на противоепидемичните мерки, както и с превенцията на нарушенията срещу политическите права на гражданите и опазването на реда при провеждането на изборите, подчерта областният управител.

В поздравителни адреси до директора на ОД на МВР ст.комисар Димитър Величков и началниците на РУ на МВР в четирите общини Минчо Афузов отправи пожелания към целия състав на полицията за здраве, сили и удовлетворение от изпълнения служебен дълг.

За първи път празникът на българската полиция се отбелязва през 1924 година. След известно прекъсване, през 1999 г. денят, в който православната църква чества св. Архангел Михаил, отново е обявен за неин професионален празник.