БСП подреди листата си с Шаклиян в нея

Снимка: Facebook

На свое заседание, без присъствието на водача за областта – Атанас Зафиров, Областният съвет на БСП проведе заседание и подреди листата за предстоящите парламентарни избори на 11 юли за 21 МИР – Сливен.

На второ място социалистите насредиха д-р Събина Петканска. Един глас не стигна  Соня Келеведжиева да заеме престижното място и тя остана 5-та. На трето място се нареди представител на община Нова Загора-Румен Христов.

На трето място се нареди представител на община Нова Загора-Румен Христов.

На предходните парламентарните избори БСП успяха да запазят второ място в областта с няколко стотин гласа пред „Има такъв народ“ благодарение на малко над  2000 гласа, които осигуриха за партията си д-р Петканска и генерал Харизанов.

На предстоящите избори генералът не е в листата засега, очаква се четвъртото място за гражданска квота/коалиционен партньор да бъде посочено от „Позитано“.

В листата не е Деян Дечев.

Изненадата и новото лице в червените редици е това на бизнесмена Саркис Шаклиян. Семейстовото му отдавна има интерес към политиката – майка му бе избирана на два пъти за депутат от НДСВ. Самият той известно време гравитираше около ГЕРБ и партията на Александър Томов, а от скоро се внедри в БСП.

Ето и цялата листа на кандидатите за народни представители от БСП:

1. Атанас Зафиров

2. Събина Василева Петканска – Вълева

3. Румен Христов Христов

4. коалиционен партньор/гражданска квота

5. Соня Тенева Келеведжиева

6. Атанас Янчев Атанасов

7. Радослав Йорданов Кутийски

8. Вера Атанасова Атанасова

9. Саркис Гаро Шаклиян

10. Стефка Николаева Шевкенова – Пашова

11. Янко Георгиев Янков

12. Евгени Атанасов Митев

Резерва: Красимир Тодоров Сивов

Единственият в листата, който не е от област Сливен, е водачът Атанас Зафиров, който е родом от Бургас.

Окончателната листа, заедно с кандидатите от гражданската квота и коалиционните партньори се очаква да бъде гласувана на заседание на Националния съвет на БСП този уикенд.