Обичам Сливен! Важното за общината ни потъва в надлъгванията между големите партии, обяви Пламена Петрова, кандидат за кмет на БСДП

Пламена Петрова, кандиат за кмет на община Сливен от БСДП

Адвокат Пламена Петрова е кандидатът за кмет на Сливен от Българска социалдемократическа партия (БСДП). Водач на листата с 18 кандидати за общински съветници е Мартин Славов. В нея влизат настоящите общински съветници Борислав Павлов и Иван Петров, педагозите Атанаска Мерджанова и Емилия Желева, д-р Елка Нинова, бизнесмените Христо Табаков и Галин Хасърджиев,  финансиста Сава Маринов, зооинженера Галин Бонев и др. Пламена Петрова също влезе на трето място в листатата на БСДП.

„Обичам Сливен! Това е най-силния мотив причина да избера още един професионален път – този в местното управление. Казвам „професионален“, а не „политически“, защото в управлението на един град трябва много професионализъм и прагматизъм. А тези качества се изгубиха в политическите надлъгвания и скандали между големите партии. За тях е по-важно колко общини и села ще са червени или сини, а не как живеят хората в тях.“, заяви Пламена Петрова.

Целта на екипа на БСДП е в общината в Сливен и в Общинския съвет да влезе мнозинство, което може да постигне разумна промяна по наболели проблеми на града. „Аз казвам, че Сливен не е само красивото ларго или кръговото на „Розова градина“, Сливен е много повече. Сливен е и водата която пием, или по-скоро не пием, заради занемарения проект за Пречиствателна станция. Сливен е и в кварталите, където ситуацията не е добра като уредба за нормален живот и не може да бъде замазана със санирането на някой и друг блок. Сливен са хората и тяхната сигурност във всяко едно отношение. Сливен е и твърде широката „Синя зона“, която вместо да помага, затруднява“, заяви Петрова.

Според Мартин Славов, който води листата с кандидат-съветници на БСДП, в Общинския съвет в следващия мандат трябва да е много по-активен темпа на работа при предлагането на решения за града. „Само парафирането на проекти за евромилиони не стига, хората не си избират съветници за това. Какво става с общинската собственост, какво носи на общината тя, как се управлява бюджетът, какво и как искаме от държавата за Сливен – това е все работа на Общинския съвет“, заяви той. Според него заради голямото политическо противопоставяне между основните партии в национален план, те пренасят партийните си проблеми и в общините, а това пречи на разумното управление по места.

Пламена Петрова заяви, че като юрист смята предизборното законодателство за много ясно и няма нужда от декларации или общи споразумения между участниците за провеждане на честна кампания. „Получава се противоречие – кандидати за власт обещават пред хората заедно, че ще спазват закона. Ами ако точно те не го спазват – накъде сме тръгнали? Все едно лекар да обещае „аз ще лекувам хора“. Първата работа на всеки във власт е да спазва закона“ – така коментира Пламена Петрова отправената от Политическа партия ГЕРБ покана всички участници в предизборната надпревара да подпишат обща декларация, че ще работят за честни избори.

БСДП издигна и кандидати за кметове на четири села в общината – Крушаре, Бяла, Глуфишево и Горно Александрово.

„Този път издигаме само абсолютни фаворити за кметове!“ , заяви Мартин Славов. „И четирите кандидатури на БСДП ще бъдат кметове на селата си през следващия мандат.“ категоричен е той.

В Крушаре социалдемократите ще разчитат на двукратния европейски шампион по вдигане на тежести Демир Демирев, в Бяла на Добри Добрев, в Глуфишево на Роза Беленска, а в Горно Александрово на Манол Русев.

Пламена Петрова е член на сливенската адвокатска колегия от 2014 г. Възпитаник е на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Освен „Право“ има и магистърска степен по „Политология, дипломация и национална сигурност“ и бакалавърска степен по „История“ от същия университет. Средното си образование е завършила в Професионалната гимназия по икономика „Проф. д-р Димитър Табаков“ в Сливен. Родена е на 12 април 1984 г.