Няма нито едно регистрирано престъпление в Новозагорско

Нито едно регистрирано престъпление по време на проведени полицейски и охранявани мероприятия на територията на РУ-Нова Загора. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Сливен.

Акцията е осъществена на 27 ноември от екипи на Териториална и Охранителна полиция с цел противодействие на престъпните посегателства срещу личността и имуществено на населението и опазване на обществения ред на територията на общината.

В хода на операцията са извършени проверки на моторни превозни средства, превозни средства с животинска тяга, търговски обекти, пазари, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, игрални зали и други. Осъществен е контрол на лица, склонни към извършване на криминални деяния. По време на операцията са констатирани 10 нарушения на Закона за движение по пътищата- съставени са актове и фишове.
Контролът и полицейското присъствие в населените места от община Нова Загора по противодействие на конвенционалната престъпност, линия „Наркотици“ и незаконната търговия с тютюневи изделия продължава.