Няколко ползите от сока от краставици

pixabay

Краставиците са полезни за здравето. Те са богати на фибри и витамини. Съдържат и изобилно количество вода, което хидратира тялото. Включваме ги в повечето рецепти за салати. Често забравяме, че от краставиците можем да си приготвим и прясно изцеден сок.

Сокът от краставици е незаменим дар от природата. Той е изключително полезен по няколко причини. Можете да го използвате и в домакинството по различни начини, пише Bulgaria ON AIR.

Ето защо да пиете сок от краставици колкото се може по-често и за какво още да го използвате.

Като средство за премахване на миризми

Сокът от краставица има свойството да извлича лошите миризми от помещенията. Поставете го в чаша в някое ъгълче на стаята или друго помещение и неприятните миризми скоро ще изчезнат.

Вместо препарат против замъгляване на стъкла и огледала

Напръскайте огледалото или стъклото на автомобила си със сок от краставица. Той ще помогне да премахнете влагата, която замъглява стъклата и огледалата. Използвайте микрофибърна кърпа, съветва az-jenata.bg.

Против махмурлук

Ако сте прекалили с алкохола предната вечер, сокът от краставица може да ви помогне да облекчите симптомите на махмурлук. Можете да го добавите и към шейк или смути.

Против лош дъх

Редовното пиене на сок от краставица може да подпомогне балансирането на флората в устната кухина. Това допринася за неутрализиране на действието на вредните бактерии и потиска лошия дъх. Сокът от краставица оставя свежест в устата и се бори с възпалителните процеси в лигавиците.

За понижаване на температурата

Сокът от краставица действа като натурален диуретик. С извеждането на задържаните излишни течности в тялото сокът от краставица понижава и електролитите в тялото. Това води до охлаждане на организма и понижаване на температурата при вирусни и бактериални инфекции. Може да допринесе за облекчаване на треската.

Прогонва насекоми

Ако поставите сок от краставица в чаша в градината, на масата до вас или в помещението, ще се радвате на вечер, в която няма да бъдете нападнати от досадни комари и други летящи насекоми. Сокът от краставица ги прогонва и ги държи далеч от вас. Можете да го използвате и като репелент, който да намажете върху кожата си. Това ще я хидратира допълнително, което е още един бонус.