Новозагорското село Радево отбеляза своя празник в навечерието на 24 май

Живописното село Радево се оживява в навечерието на 24 май – Деня на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, обявен и за празник на населеното място. Скъпи гости посрещна то и тази година – кмета на Община Нова Загора Галя Захариева и нейния екип, председателя на Общински съвет д-р Константин Тачев, общински съветници, кметове на населени места, приятели, дошли да споделят тържеството им.


Кметът на с. Радево Росица Недялкова с лъчезарна усмивка поздрави насъбралите се  на площада. „Здраве, мир, разбирателство, спокоен и щастлив живот“ пожела тя и предостави думата на кмета на Община Нова Загора Галя Захариева.
„Да сте живи и здрави, всичко друго малко по малко ще го подреждаме! Щом сме така заедно събрани на празник, така ще бъдем и в делниците, когато трябва да решаваме проблемите.“, с усмивка каза г-жа Захариева и поднесе цветя на кмета на селото и поздравителен адрес, в който се обръща към всички радевци: „Празникът на словото и на родния Ви край е един добър повод да погледнем с гордост към миналото, да направим равносметка на постигнатото и с оптимизъм да продължим да градим светлото бъдеще. Посрещнете го със самочувствие и гордост и продължавайте да бъдете все така единни в любовта към родния Ви край.
Звънливите си гласове в празника вляха и възпитаниците на ОШИ „Илия Аврамов“ към НЧ „Д. П. Сивков – 1870“ гр. Нова Загора – Дария, Мария, Йоана и Християн от клас „Народно пеене“ с ръководител Велина Стайкова. Фолклорът е в кръвта на българина, той се носи с ритъма на сърцата и изписва стремежа към живот и красота. Част от вечерта бяха и приятелите на с. Радево – момичетата и момчетата от ТШ „All  steps – Всички стъпки“, гр. Нова Загора с ръководители Павлина и Стоян Петрови и танцьорите от Формация „Димитров“ с ръководител Теодор Димитров. С пламенните си стъпки те вдигнаха настроението и поведоха хорото, на което се заловиха малки и големи, домакини и гости.