Нови 7 случая на COVID-19 в община Котел

Седем са новите случаи на COVID-19 в Сливенска област през последното денонощие. Всички са регистрирани в община Котел, съобщиха от Областния кризисен щаб. Трима от болните са жители на Котел, останалите – на село в общината. Инфектирането е станало в две семейни огнища. Заболелите са били контактни на установени в началото на месеца болни, по данни на РЗИ. Петима са хоспитализирани, двама са на домашно лечение. Сред болните са лекар и медицинска сестра. Епидемиологичните проучвания продължават.

От началото на епидемията досега 59 медицински лица в Сливенска област са дали положителни проби за коронавирусни инфекции, като 13 от тях са лекари.

Здравните власти в областта информираха, че вирусът се разпространява на територията на цялата област, дифузно и огнищно. Той не отслабва, засяга всички възрастови групи, без значение на пол, социално и материално положение. Областният кризисен щаб напомня, че носенето на предпазни маски за лицето и спазването на физическа дистанция в закрити площи са задължителни. Предпазните маски са препоръчителни и на открити места, съгласно заповедта на здравния министър за временните противоепидемични мерки до края на септември.