Нова акция за ползата от ваксините започна в област Сливен

Областната администрация в Сливен съвместно с РЗИ и младежки организации ще проведат поредна акция за ползите от ваксините, съобщиха от областната администрация.  Ще бъдат разпространени брошури и други нагледни материали за ползите от ваксините сред клиенти и посетители в обществени институции, търговски обекти, паркове и на други публични места.

Акцията започна на 1 октомври, Международния ден на възрастните хора, и бе проведена сред пенсионерите в Сливен. „Близо 20 процента от населението на Сливенска област е над 65-годишна възраст. Това са 34 800 мъже и жени, отгледали деца, внуци и правнуци, създавали обществени блага – бивши учители и лекари, инженери, икономисти, специалисти в най-различни области, хора на изкуството, науката или производството.  Дължим им уважение, благодарност, лична отговорност към техните потребности и особено към здравето им“, коментира областният управител Минчо Афузов. От негово име и от името на администрацията заместничката му Димитринка Петкова поздрави участниците в тържество за Международния ден на възрастните хора, организирано в петък на крепостта „Туида“ от Сдружение „Съюз на пенсионерите – област Сливен“.  Тя подари на членовете на съюза брошури с разяснения защо лицата над 60-годишна възраст трябва да се ваксинират и какви са ползите от това.

Акцията продължава и през следващите дни. Тя е част от активната информационна кампания, организирана преди няколко месеца по инициатива на областния управител и РЗИ. При проявен интерес от предприятия или администрации, екип от специалисти  може да се срещне на място с работниците и служителите, за да отговори на всички въпроси, свързани с ваксините.  При наличие на желаещи, мобилен екип на здравната инспекция е в готовност да постави ваксини по избор.