Нов вид синтетични наркотици се разпространяват в Старозагорско, полицията влиза в училищата, за да предпази учениците

Източни: БНР - Стара Загора

Над 100 бокса цигари без бандерол от различни марки иззеха в Раднево при специализирана полицейска акция. В навечерието на Световния ден без тютюнопушене служителите на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ са задържали 47-годишен мъж  при разтоварването на кашон с незаконните цигари от лек автомобил и пренасянето му до гараж. Мъжът е задържан, а по случая е образувано досъдебно производство, съобщи директорът на ОД МВР – Стара Загора старши комисар Лазар Христов.

Той предупреди за навлизането на нов вид синтетични наркотици, маскирани като течности за електронни цигари. Последните няколко месеца на територията на областта са иззети огромни количества продукти с хексахидроканабинол. Това вещество е обявено като опасно за здравето. Старозагорските полицаи ликвидираха един от най-големите складове за разпространението му чрез електронен сайт.

Старши комисар Лазар Христов припомни, че от 7-ми юни полицаи ще влизат в училищата, за да информират чрез беседи подрастващите за вредите от употребата на наркотици.