Нормално започна изборният ден в област Сливен

Нормално започна изборният ден в област Сливен. Това съобщи за БТА говорителят на Районната избирателна комисия (РИК) в Сливен Галя Хачадурян.

Всички секционни изборни секции (СИК) са отворили навреме. Извършени са две промени на членове на СИК в Сливен, които не са се явили по здравословни причини.

В 145-а секция в сливенското село Гавраилово е установен проблем с машината за гласуване – разписката не е излизала, както трябва. Има техник на място.

В област Сливен избирателите за Народно събрание са 171 387 души, за Европейски парламент могат да гласуват 164 117 души. Те ще дадат своя вот в 298 секции, допълнителни изборни секции са разкрити в Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Иван Селимински“, Военна болница, Дом за стари хора, следствен арест и една подвижна в Сливен. Машини за гласуване ще има в общо 246 секции, а в 52 ще се гласува само с хартиена бюлетина.

За област Сливен общо 171 500 са бюлетините за изборите за Народно събрание и 164 300 – за Европейски парламент, 744 са ролките за машини. Изборните документи пристигнаха в Сливен на 5 юни.

Както БТА съобщи, кандидатите за шестте мандата в 21-ви МИР-Сливен са общо 203-ма, излъчени от 31 партии и коалиции.

Столетниците в избирателните списъци за предстоящите избори в община Сливен са седем, двама от тях са на 103 години. Гражданите, които навършват 18 години и имат право на вот на 9 юни, са шестима.

Първата избирателна активност ще бъде отчетена в 11:30 часа.