Нинова хвърли оставка

Снимка: БГНЕС
Мълчах в името на това в партията да има единство, да няма разправии, да няма публични караници, това е моята вина и аз я поемам като подавам оставка като председател на Българската социалистическа партия. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг, цитирана от Dariknews.bg.

Причините за случилото се са заровени много дълбоко и много назад във времето, посочи тя. Всичко започна с реформата в БСП, въвеждането на три мандата за народни представители лиши някои другари от възможността да бъдат народни представители и създаде ядро от вътрешна опозиция.

Резултатът на БСП от изборите е катастрофален. Отговорността изцяло я поемам аз, каза още Нинова. Според нея причините са няколко. Една част от избирателите, уплашени от пандемията, не са отишли да гласуват. Машинният вот пък затруднил по-възрастното населени, посочи Нинова.

Кирил Петков и Асен Василев от „Продължаваме промяната“ ни поканиха на преговори за съставяне на правителство, обяви тя.

Резултатите от парламентарните избори на 14 ноември показват, според данните на ЦИК въз основа на обработката на 99.51% от протоколите, че Българската социалистическа партия се нарежда на четвърта позиция с 10.26% от гласовете.