Нинова: БСП се готви за предсрочни избори

БСП се готви за предсрочни парламентарни избори, заяви пред БНР лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

Тя отбеляза, че вижда амбиция на ГЕРБ да изкара целия мандат, но позицията на БСП остава непроменена – оставката на кабинета и предсрочни избори.

Нинова изказа подозрение, че статусите на премиера Бойко Борисов в социалната мрежа Facebook целят да печелят време и да успокоят напрежението по улиците.
„Оставането им на власт с всеки ден е пагубно за България“, каза тя.

Нинова посочи, че партията й не участва в заговори и задкулисни договорки, а едва след изборите ще се вземе решение с кого ще се влиза в коалиция.

„Като отидем на избори всеки ще си представи програмите и тогава ще се прецени“, уточни лидерът на БСП.

Нинова посочи, че все още няма отговор от председателят на парламента Цвета Караянчева на искането на социалистите за извънредно заседание на Народното събрание. Очаква се то да бъде свикано на 13 август, четвъртък, но все още няма официална информация.

„Няма никаква стратегия на правителството и мнозинството – потушават напрежението на парче, когато някой бранш се надигне. Това наесен ще се усети много. Оставайки на власт, задълбочават кризата“, заяви Корнелия Нинова и коментира, че ако аргументът им за оставане на власт е, за да дадат решения на кризата, то нека да дават тези решения, което не се случва.

Нинова коментира и лидерската битка в БСП, която трябва да се реши в следващия месец.

„Разбирам, че има съпротива срещу прекия избор на председател на БСП. Намирам това за чест от задкулисието в политиката, срещу което се боря вече четири години. Някои хора не искат тази промяна, а искат да си запазят лостовете на влияние в партията“, заяви Нинова.

Според нея става дума и за лична битка срещу нея, а не срещу водените политики.