Ние си отиваме – „Ние идваме!“ няма да участва на изборите на 2 октомври

„Ние идваме!“, заедно с мандатоносителя си Единна народна партия (EНП), ще се оттегли от участие в предстоящите парламентарни избори. Това е трудно решение за нас и за хилядите ни поддръжници. Въпреки това го смятаме за правилно, защото за 4-ти път не се постигна обединение на силите, които наистина търсят промяна, правосъдна реформа и модернизация. Останаха голи декларации и празни думи в медиите. Това обявиха от Коалицията в писмо до медиите.

Предедателят на ЕНП – сливналийката Валентина Василева – Филаделфевс, бе избрана за депутат, но от столичния 25-МИР, в 45-Народно събрание. То работи от 15 април до 15 май 2021 г. В него „Изправи се, мутри вън“, както тогава се наричаше „Ние идваме“ имаще 14 депутати след 5,83% подкрепа на изборите. На следващите избори Коалицията с лица Мая Манолова, Николай Хаджигенов и Арман Бабикян не успяха да минат 4%-процентната бариера.

Отказът от участие в избори обявиха днес Арман Бабикян и Николай Хаджигенов в студиото на „Тази неделя“ по БТВ.

“Ще оттеглим документите си от ЦИК и ще дадем възможност на всички тези, които обещаваха обединение, правиха телевизионни декларации, всичко това остана празни думи. Оттегляме се, защото е безсмислено да пребиваваш в политиката”, заяви Арман Бабикян, един от създателите на Коалицията.

Решението ни едни ще сметнат за слабост, а други за благородство. Все едно, ние сме доказали, че политиката не е аритметика и трима души могат да вдигнат 70 процента от хората в страната. Видяхме и партии с голям резултат, които се сриват.

Ние сме доказали, че присъствието в политиката има смисъл, когато можеш да изпълниш обещаното, а не просто да пребиваваш в нея. Когато ни показват, че верни, но безполезни хора са по-важни от активни и непреклонни, то няма смисъл да се повтаря един и същи неуспешен модел. Айнщайн е казал: „Лудост е да правиш едно и също нещо отново и отново, и да очакваш различни резултати“.

Не на последно място, ние не желаем граждани с общи мечти за България да бъдат противопоставяни и да се състезават едни срещу други в момент, когато са заплашени независимостта и евроатлантическата ориентация на страната, както и опитите за посегателство върху парламентарната република. В братоубийствен политически конфликт не желаем да бъдем!

„Ние идваме!“, заедно с ЕНП, ще продължим активна работа и ще постигнем целите си за освобождаване на страната от мафията, за да имаме път като модерна и свободна държава. Започваме работа за следващите избори.