Настъпи лунната Нова година

Годината на Металния плъх ще ни донесе творческа енергия

От днес е началото на китайската лунна година, която ще премине под знака на Металния плъх и се очаква да донесе творческа енергия, късмет, здраве и просперитет. Тази година обаче фиестата е съпътствана от тревоги заради новия коронавирус, който тръгна от Китай и изплаши целия свят. Затова и честванията в Пекин бяха отменени. В 11-милионния град Ухан беше въведено извънредно положение, а цялата провинция Хубей е на практика блокирана.

За разлика от Григорианския календар, съблюдаван в повечето части на света, китайският е базиран върху движенията на Луната. Подобно на западния зодиак, китайският е разделен на 12 цикъла, всеки от които с продължителност една година, вместо един месец. Началото на китайската Нова година обикновено се пада между 21 януари и 20 февруари. Тази година тя ще започне на 25 януари и ще приключи на 11 февруари 2021 г., предава БТА.

Всеки от 12-те цикъла в китайския зодиак е подвластен на определено животно, което влияе върху чертите на хората, родени в дадена година, както и върху световните събития.

Имайки предвид, че Плъхът е първата от 12-те зодии според китайския календар, годината, която ще премине под знака му, ще бъде година на нови начала.

Заредени с творческа енергия, представителите на всички зодиакални знаци ще придобият увереност във възможностите си и ще се почувстват господари на собствения си живот със силата да бъдат каквито пожелаят.

Под знака на Плъха са родените през 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020 г. Известни представители на зодиакалния знак са Уилям Шекспир, принц Чарлз, Луис Армстронг, Хю Грант, Ози Озбърн, Самюъл Л. Джаксън, Тилда Суинтън, Тери Пратчет, Аврил Лавин, Джордж Вашингтон, Гари Линекер, Еминем, Джордж Буш, Джулиан Мур, Люис Хамилтън, Бен Афлек, Джуд Лоу, Кейти Пери, Скарлет Йохансон.

Кариера и богатство – Всички дейности, започнали през годината на Металния плъх, ще бъдат подхранвани от успех. Хората трябва да следват целите си с увереност и решителност, да бъдат неуморни в стремежа си към тях и да не допускат проблемите, трудностите и провалите да ги обезкуражават.

Любов – След 2019 г., преминала под знака на Земното прасе и белязана от непредсказуеми ситуации, 2020 г. ще бъде по-спокойна. Любовта ще поеме по пътя на хармонията, като общуването между партньорите ще е ключово за поддържането й.

Съвместимост между Плъх и други зодиакални знаци – Трайни връзки очакват представителите на зодията с родени под знака на лоялния Бик, приключенски настроения Дракон и умната Маймуна. Плъховете обаче трудно понасят вечно променящия се Кон.

Здраве – Като се изключат моментите, в които изтощението ще надделява, представителите на всички зодиакални знаци ще се радват на добро здраве в годината на Плъха, особено през втората й половина. Най-добрият лек през 2020 г. остава спортът, който трябва да бъде предписан на всеки за добро здраве и дълголетие. Редовното му практикуване намалява медицинските разходи, подобрява съня и повишава продуктивността във всекидневието.

Късмет – Късметът ще е всеобщ спътник през 2020 г., но хората трябва да го уловят в мига, в който почука на вратата им. Китайците казват, че нищо не плаши повече късмета от съмнението в него. Тези, които проявят ентусиазъм и действат бързо, ще си осигурят успех.