Насилие на плажа в Слънчев бряг: спасители се сбиха с поляци

Полски туристи и спасители са влезли във физически сблъсък на плаж в „Слънчев бряг“ в понеделник. Чужденците дават обяснения в полицията, а, според концесионера, те не са спазили флаговата сигнализация и са посегнали първи на неговите служители.

На клип, качен от сайта OFFNEWS, се виждат физически сблъсъци и как спасители удрят плажуващи. Концесионерът Кирил Спасов посочи, че не е бил на място, но поясни какво му е докладвано:

“От два дни времето е много лошо. Има ужасно силни течения . Червен флаг е, тоест – къпането е забранено. Между 15 и 16 ч., група полски туристи тръгват да влизат в морето. Неколкократно им е бил подаден със свирка сигнал да се върнат. Туристите не са предприели абсолютно нищо след сигналите, продължили са да навлизат навътре. Спасителят е навлязъл във водата и той, за да ги прикани да излязат, защото наистина е било много лошо времето и да не се стигне до инцидент. При което, доколкото имам информация, е хвърлено пясък в очите на спасителя, което е наистина така“, посочи Спасов.

Това може да бъде потвърдено и от реанимационния екип, който е почиствал очите му, добави Спасов. Спасителят е бил и бутнат, след което са се намесили и неговите колеги. Било е самозащита, не е имало сбиване, коментира концесионерът.

Чуждестранните туристи не спазват правилата, за разлика от българските, посочи Кирил Спасов. Почти всяка година имаме подобни инциденти:

„За съжаление, минути по-късно, на съседния плаж, при подобна ситуация, трима младежи влизат в морето. Спасителят им свири пак неколкократно. Дори са им показвани неприлични жестове от страна на плажуващите. Минути след това, тримата започват да се давят. Двама от тях са спасени, за съжаление има и един удавен“, каза Кирил Спасов.

Концесионерът призова да се спазва флаговата сигнализация и при червен флаг да не се влиза в морето.

Видео на колегите от OFFNews можете да видите тук: https://www.youtube.com/watch?v=nVw2LVKtyHM&feature=emb_title&ab_channel=VideoNovini