Напоителни системи-Сливен са изпратили багер в бедстващото след наводненията с. Трилистник

„Напоителни системи“ – Сливен са изпратили са мощен багер, с който се възстановява скъсаната дига на р. Стряма при с. Трилистник, община Марица. Това съобщи на брифинг областният управител на Пловдив Ангел Стоев.

Селото бе наводнено преди 3 дни от придошлата река Стряма. Половината село бе под вода, като най-тежко бе положението в източния му край. За радост няма бедстващи хора, съобщи за БТА кметът на общината Димитър Иванов. 

Над 120 къщи от общо 300 са наводнени в Пловдивското село Трилистник от придошлите води на река Стряма. Ситуацията е била особено драматична преди обяд, когато уплашени, местни жители са бързали да напуснат домовете си.

Кметът обясни, че обстановката в селото се следи, но докато водата не се оттече сама, няма какво да се направи. Според информация на институциите нивото на река Стряма спада, но бавно, каза Иванов.

Той благодари за съдействието на десетки доброволци от селото и съседни населени места, екипите на пожарната, полицията, военните, както и на помогналите с техника институции.

Близо 2 месеца ще се разчистват щетите от погрома след опустошителния порой и преливането на река Стряма, но пълното възстановяване на засегнатите карловски села ще отнеме поне една година – това стана ясно от екипите, които работят на терен.