Напълно обновеното Лятно кино в Ямбол отваря врати

Гражданите и гостите на Ямбол ще могат да се радват на нова придобивка. Приключи ремонтът на Лятното кино в Градски парк, което е напълно обновено и ще отвори врати на 6 юли, понеделник, с прожекция на българския филм „Диви и щастливи“ с участието на актьорите Яна Маринова, Луиза Григорова-Макариев, Александър Сано, Асен Блатечки, Калин Врачански, Явор Бахаров, Койна Русева и др., а част от тях специално ще гостуват в града ни за представянето на лентата пред ямболската публика.

Старите амортизирани пейки са заменени с чисто нови удобни седалки. Прилежащото пространство около киното е почистено от излишната растителност, мястото е озеленено и облагородено с цветя. Настилката е почистена и поправена. Оградата и входът на обекта също са ремонтирани и освежени с нова боя. Дейностите са извършени от ОП „Паркове и зони за отдих и спорт“

Топлите летни месеци предполагат за повече време на открито и Лятното кино е чудесна възможност то да бъде оползотворено приятно и пълноценно.

Община Ямбол ще предоставя безвъзмездно сцената на Лятното кино в Ямбол на детски школи, читалищни формации и др. за техни мероприятия, които са предполага да бъдат подарък за публиката.

 

Подарък към ямболлии е и първата киновечер на открито, на 6 юли, от 21:20 часа, когато официално ще бъде открито реновираното Лятно кино с безплатната прожекция на романтичната екшън комедия „Диви и щастливи“, оглавила класацията за най-гледани български филми през 2019/2020 г. в кината. Това е първият български филм, на който зрителите масово се завръщат да гледат повторно в кино салоните. За първи път в историята на българското кино, наш филм е успял да добие голяма популярност в Република Северна Македония и да се задържи седмици наред на голям екран и има официална дистрибуция в Канада. Поради глобалната пандемия, причинена от Covid-19, е преустановено голямото турне на филма в САЩ, но организаторите не спират да търсят безопасни начини да достигнат българската публика и да им дадат необходимата глътка култура за разтоварване от изолацията. Филмът  се е радвал на успешни прожекции във Враца, Перник, Берковица, Горна Оряховица, Пловдив, Велико Търново и София.

Поради наложените мерки за безопасност и съгласно последните разпоредби на министерството на здравеопазването, зрителите ще бъдат разположени през седалка, за да се спази необходимата дистанция.

Очакваме ви на лятно кино под звездите! Входът е  свободен, до запълване на местата, а организатор – Община Ямбол.