НАП изпрати на прокуратурата информация за лицата от списъка на Кирил Петков

НАП изпрати на прокуратурата информация за хората от списъка, предоставен от министър-председателя Кирил Петков, предаде dariknews.bg.

„В хода на водена проверка относно предоставени от министър-председателя Кирил Петков медийни публикации, свързани с 19 лица, Върховна касационна прокуратура уведомява, че на 22.02.2022 г. са постъпили изисканите материали от Централно управление на НАП в обем от 7 страници“.

Върховната касационна прокуратура (ВКП) съобщи вчера, че е изискала от Министерство на вътрешните работи и от други правоохранителни органи и служби за сигурност, част от изпълнителната власт, пълна информация за хората, както и дали и какви действия са предприели спрямо същите съгласно законовите им правомощия. Поводът е извършваната проверка относно предоставените от премиера Кирил Петков медийни публикации в общ обем от 588 страници, свързани с 19 души.

Към вчерашния ден, въпреки указания срок от наблюдаващите прокурори за предоставяне на информацията до 17 февруари 2022 г., такава все още не бе постъпила от ГДБОП-МВР и Централно управление на НАП. В тази връзка са изпратени напомнителни писма за предприемане на съответните действия и изпращане незабавно във ВКП на изисканата информация. Институциите са предупредени за отговорността им при неизпълнение на разпореждане на прокурор, дадено по съответния ред.

За последващите действия в хода на проверката, както и за резултатите от нея, българската общественост ще бъде своевременно информирана, съобщават от прокуратурата.