Намерете си добра причина да гласувате, призова избирателите областният управител на Сливен

„Намерете си добра причина да гласувате – дали за личности или партия, дали срещу модел на управление и порочни практики.“ Това призова избирателите областният управител на Сливен Минчо Афузов на пресконференция в пресклуба на БТА. Той посочи, че не трябва да се подценява правото и отговорността на всеки да участва в най-важния за управлението на държавата процес – изборите, както и че те са единственият демократичен път за смяна на политическото статукво.

Афузов допълни, че тези избори са в условията на разрастваща се световна криза. Според него са „манипулативни“ гласовете, според които изборите нямат значение и че няма смисъл да се гласува. „България има своите достойни лидери и политици и голяма част от тях са в листите за 48-ото Народно събрание“, каза той.

Афузов представи пред медиите работата на администрацията, свързана с осигуряване на нормални и честни избори. Проведени са били редица срещи с институции, които имат отговорност за изборния процес. Направени са били препоръки към директори на училища, кметове на населени места да не се опитват да влияят на вота, проверявани са били списъци с хора, кандидатствали за дърва за огрев.

„За първи път в област Сливен има девет осъдителни присъди и 13 досъдебни производства, свързани с купуване на гласове на предходните избори“, каза още Минчо Афузов.