Над 800 проверки за спазване на мерките бяха извършени за седмица в област Сливен

Над 800 проверки бяха извършени от 15 до 21 март от институциите, ангажирани с контрола, за спазването на противоепидемичните мерки в област Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб. Проверени са 158 автобуса и други моторни превозни средства за обществен транспорт, две бензиностанции, пет игрални зали, десетки търговски обекти, заведения, предприятия, кооперативния пазар, битака, други обществени места на закрити площи. Съставени са 19 предупредителни протокола и задължителни за изпълнение предписания. Съставени са 77 акта за неносене на предпазни маски за лице.

Служители на РЗИ са осъществили през периода 274 самостоятелни проверки, ОДБХ – 30, Дирекция „Инспекция по труда“ – 53, ОД на МВР – 448.

Съвместни екипи на РЗИ, ОДБХ, ДИТ и ОД на МВР извършиха 31 комплексни проверки.

Засиленият контрол, включително от съвместни екипи, бе възобновен от 12 март с решение на Областния кризисен щаб, по указания на областния управител Чавдар Божурски. Целта е да се окаже съдействие на собствениците и управителите на обекти да организират дейността си съгласно изискванията на противоепидемичните мерки, както и при упражняването на контрол от тяхна страна за спазването на мерките от клиенти и посетители.