Над 500 нарушения на скоростта по 24 май в Сливенско

1035 превозни средства и 1420 лица са проверени по време на специализирана операция по пътна безопасност по времена на почивните дни около 24 май.

Екипи на пътна полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица са осъществили контрол на места с повишена концентрация на пътни произшествия по главните и второстепенни пътища в област Сливен, в градовете, малките населени места и общинските пътища. Извършени са действия по недопускане на неправилно движение по пътното платно, неправилно пресичане, неправилно изпреварване, неспазване на пътните знаци, маркировка и светлинните сигнали на светофарите, спазване на скоростните режими. Извършени са проверки за употреба на алкохол, наркотици и правоспособност.

Установени са 2 водачи с наркотици, 3 с алкохол, като 1 е  над 1,2 промила. Общо установените нарушения на ЗДвП са 347. Съставени са 284 фиша и 63 акта. Засечени са 557 нарушенията на скоростните режими- 220 в населени места и 337 по автомагистрала „Тракия, главните и второстепенни пътища в областта.

Най-честите нарушения са в селата Злати войвода, Калояново, Трапоклово и разклона за село Камен; на булевардите „Панайот Хитов”/в района на „Дюлева река”/, „Стефан Стамболов” и „Банско шосе” в град Сливен. По път ІІ-66 /Ст.Загора-Нова Загора/ и път ІІ-55/Нова Загора-Раднево/. Път ІІ-48 /к-ще „Петолъчка”- Котел/ в района на селата Мокрен и Градец. Път І-6 /София-Бургас/ в района на Шивачево.

По разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков всички технически средства за контрол на скоростта са в експлоатация и ще следят за спазване на скоростните режими в участъците с повишена концентрация на пътни произшествия и през месец юни. Контрол по безопасност на движението се осъществява и в малките населени места и общинските пътища.  Следи се за опасно поведение при шофиране-рисковано изпреварване, движение в насрещното платно, неспазване на предимство, употреба на алкохол и упойващи вещества.