Над 500 деца се включиха в Турнир по утринна гимнастика „Ямбол ’22“ и инициативата „Спортувай с президента“

Президентът на Република България Румен Радев и кметът на община Ямбол Валентин Ревански откриха I Турнир по утринна гимнастика „Ямбол ‘22“ и инициативата „Спортувай с президента“, провеждаща се под неговия патронаж.

Двете инициативи, с участие на над 500 деца, започнаха едновременно в участъка от Каргонския мост до Биков мост в облагороденото корито на река Тунджа в Ямбол.

Организацията на турнира по утринна гимнастика беше осъществена от Община Ямбол с методическото съдействие на Национална спортна академия „Васил Левски“ –  град София.

Участваха двадесет отбора от градовете Ямбол, Сливен, Бургас, Елхово, Стралджа, Болярово и село Зимница, община Стралджа, разпределени в три дивизии /възрастови групи/ от 5 до 12 клас.

Председател на журито, оценяващо спортните достойнства на състезателите, беше гл. ас. Милена Търничкова, доктор – преподавател в катедра „Гимнастика“ на Национална спортна академия „Васил Левски“. Майстор на спорта по спортна гимнастика и дългогодишен състезател на дружество ЦСКА. Членове на журито бяха заслужилият майстор на спорта и заслужил треньор Нешка Робева и заслужилият майстор на спорта  Маргарита Моллова.

Спортното събитие има няколко цели – да се превърне в ежегодно събитие, да се развие и популяризира утринната гимнастика в училищата, да насърчи физическата активност сред подрастващите.