Над 50 нарушения на спазване на тишина и иззети музикални уредби при операция на полицията в Сливен и Котел

От 5 до 8 май на територията на участъци „Надежда” към РУ-Сливен и „Градец” към РУ-Котел се проведе специализирана операция с цел осигуряване на добър обществен ред по време на християнския празник Гергьовден, празника на село Жеравна и честванията на 147 години от Априлското въстания в село Нейково.

За посочения период служители  от участък „Надежда” към РУ-Сливен са констатирали 25 нарушения. Получени са множество сигнали за силна музика. За отказ да се изпълни полицейско разпореждане са съставени 3 акта по Закона за защита от шума в околната среда. Иззети са 4 музикални уредби и тонколони. Съставени са 10 протокола за предупреждение и 3 акта по ЗМВР. Установени са нарушения на Закона за движение по пътищата-съставени са фишове и актове, един от актовете е за управление на МПС след употреба на алкохол над 0,5 промила.

Служители на РУ-Котел и жандармерията са извършили контрол в селата Градец, Нейково и Жеравна. Констатирани са 31 нарушения. Съставени са 28 глоби с фиш и 3 акта за нарушения на ЗДвП. Полицейските екипи са се отзовали на сигнали за нарушаване на тишината. За неизпълнение на разпореждане са съставени 2 акта по ЗЗШОС. По време на операцията не са допуснати инциденти, нарушения на обществения ред и извършване на престъпления.

Операцията е осъществена със съдействието на екипи на групите по „Охрана на обществения ред” към районните управления и силите на Зонално жандармерийско управление- Бургас. Операцията е с цел превенция и гарантиране на добър обществен ред и сигурност, предотвратяване на извършване на противоправни деяния, недопускане на междусъседски и междуличностни конфликти. Извършени са обходи през нощта, проверки на  места със струпване на големи групи хора, проверки на моторни превозни средства и контрол по безопасност на движението.