Над 150 души напускат СДС – Сливен с Пламен Крумов

Национално ръководство на СДС изключи от редиците си най-силните структури в страната. Това съобщи „Дарик радио“, като цитира областният председател на партията и общински съветник в Сливен Пламен Крумов по повод отстранените четири областни организации – Сливен, Бургас, Кюстендил и Разград с аргумент неплащане на членски внос.

Тези четири организации няма да могат да участват в предстоящата Национална партийна конференция, обявена за 12 март.

„Ние не сме съгласни с политиката, която се води на национално ниво и най-удобно е да бъдем отстранени. Неплатен членски внос не може да бъде причина за изключването ни, защото сумата е толкова малка, че е обидно да се посочва”, добави Крумов.

„Става въпрос за отстраняване на неудобния глас вътре в СДС преди Националната конференция. Не съм послушник и никой не може да ми казва, какво да правя. Имам собствени виждания, а на ръководството това не се харесва”, коментира досегашният областен лидер в Сливен.

Той посочи, че ръководните кадри заемат позициите си благодарение на хората, които са ги избрали и докато не го осъзнаят, нищо добро не се очаква.

„Местната структура, когато я поех, беше трагична. За седем години направих СДС трета политическа сила в Сливен. Днес в редиците на партията вече има над 150 млади членове от двата пола, но те единодушно взеха решение да напуснат СДС”, поясни Пламен Крумов.

По думите му, всички те са му повярвали, подкрепяли са го и са възприели каузата му да  работи за хората, а не за личните интереси.