Над 15 000 декара гори са спасени от пожарните служби в Сливенско

Над 15 000 декара гори са спасени от екипи на районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Сливен, Твърдица и Котел през почивните дни, съобщиха от пресцентъра на областната полиция. Пожарите са ликвидирани своевременно без да причинят преки материални щети.

На 27 март е гасен пожар в землището на село Жеравна. Сигналът е получен в 16:15 часа. Произшествието е ликвидирано от екип на РС“ПБЗН“-Котел, доброволци и служители на Държавното горско стопанство. Спасени са 220 декара смесена гора.

Десет хиляди декара смесена гора е спасена от екип на РС“ПБЗН“-Твърдица при пожар, възникнал от запалени сухи треви, в района на гара Чумерна. Сигналът е получен на 25 март в 13:15 часа.

Екип на РС“ПБЗН“-Сливен, доброволци и служители на Регионалната дирекция по горите са спасили 5000 декара смесена гора при пожар в землището на село Градско. Сигналът е получен в 25 март в 19:06 часа.

В дните от 25 до 28 март екипи на пожарната са се отзовали на 22 сигнала за произшествия. Угасени са пожари, без да причинят преки щети, възникнали в сухи треви, отпадъци и комини в Нова Загора, Сливен, Котел и Твърдица.

Източник: БТА-Сливен