Над 1200 нарушения на пътя са регистрирани в Сливенско за една седмица

На територията на ОДМВР-Сливен се провеждат специализирани операции по контрол на скоростта и  правоспособност. Активно се проверява за употреба на алкохол и/или наркотични вещества от водачите на МПС на територията на общинските центрове и малките населени места в областта.

За периода от 21 до 27 април на територията на ОДМВР-Сливен са констатирани 1223 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 237 актове за административни нарушения и 986 фишове, от които 431 електронни за превишаване на скоростта.

Установени са четирима водачи на МПС, употребил алкохол, като всички  са с показатели на дрегера над  1,2 промила. Един водач е установен да управляват след употребил наркотични вещества. Двама са отказали да бъдат изпробвани за употреба на алкохол, а трима са отказали проба за употреба на наркотици. Четирима са установените неправоспособни водачи. За всички случаи са съставени актове и са образувани досъдебни и бързи производства.

На място при проверка на пътя са връчени 105 наказателни постановления и ел.фишове.

За една седмица са проведени шест операции по метода широкообхватен контрол на територията на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

85 екипи са осъществили линеен контрол по автомагистрала „Тракия” и главните пътища І-6, І-7, ІІ-66, ІІ-53.

Засилено полицейско присъствие и специализирани операции по пътна безопасност ще има от днес до 8 май във връзка с предстоящите празници 1 и 6 май, както и съпътстващите ги почивни дни.

Предвид очаквания засилен трафик в района на автомагистрала „Тракия” е осигурено 24-часово дежурство. Следи се за спазване на скоростта, рисково изпреварване и опасно поведение от страна на водачите по главните и второстепенни пътища в областта.

 

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на ЗДвП на електронната поща на ОДМВР-Сливен – sliven@mvr.bg.