Набезите в Индустриланата зона на Сливен не спират – две групи са в ареста за кражби и нанесени щети

За по-малко от седмица две фирми от Индустриална зона се разделиха с имущество и претърпяха сериозни щети след набези на апаши от кв. „Надежда“, става ясно от информация на ОДМВР – Сливен.

Петима са задържани от служители на участък „Надежда“ за кражба от склад на фирма в индустриалната зона на град Сливен. Кражбата е заявена на 15 март. От обекта са откраднати тръби, капаци и кранове от неръждаема стомана и други вещи. Петимата са установени и задържани в хода на специализирана операция на 17 март. Направили са самопризнания и са предали част от откраднатите вещи. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Криминалисти на РУ-Сливен са задържали и друга група от трима мъже за кражба и причиняване на материални щети. През нощта на 12 срещу 13 март задържаните са проникнали във фирмена база в индустриалната зона на град Сливен и са нанесли материални щети по шест товарни автомобила и един багер. Извършили са кражба на различни по вид инструменти. Тримата са установени и задържани в хода на специализирана операция на 17 март. Направили са пълни самопризнания и са върнали част от инкриминираните вещи. Работата по доказване на цялостната престъпна дейност на задържаните продължава от служители на участък „Надежда“ към РУ-Сливен.