На Световния ден на здравето стотици сливенци получиха подарък: безплатно измерване на кръвното и ябълка от Общината

Граждани на различни възрасти се включиха в акцията на Община Сливен, посветена на Световния ден на здравето и професионалния празник на работещите в здравеопазването. На 7 април между 11 и 14 часа пред сградата на администрацията бе отворен пункт, където хората получаваха полезни информационни материали за здравословния начин на живот.  Близо стотина граждани се възползваха от възможността да проверят показателите на кръвното си налягане. Безплатната процедура бе извършена от студенти в сливенския филиал към Медицинския университет – Варна. Сред бъдещите акушерки и медицински сестри имаше и медицински брат.

Дейността на пункта бе съпътствана от приятна изненада за минувачите. Стотици деца, младежи и пенсионери получиха по една зелена ябълка. Здравословният подарък бе осигурен от Общината.

Общинската инициатива бе подкрепена лично от зам. директора на филиала към МУ – Варна проф. Елена Желева, гл. ас. Виолета Алексиева и ас. Мариана Желязкова. Включи се и Превантивно – информационният център, който освен в пункта, предостави брошури и материали на срещи с учениците в сливенските училища, проведени от началото на седмицата досега.

Община Сливен благодари на всички партньори, които подкрепиха инициативата и на гражданите, които посетиха разкрития в Деня на здравето пункт.

На 7 април преди 75 години е създадена Световната здравна организация. По случай годишнината световният ден т.г. преминава под мотото „Здраве за всички“.