На плажа: Уж 10 лева за чадър и шезлонг, а плащаш още 36 за вода и диня

Заради отлива на чужди туристи родните курорти това лято разчитат на българите. Как обаче ги посрещат и какви услуги предоставят концесионерите на плажовете?

Оказа се, че семейство е било принудено да плати сметка от 46 лева на плаж „Вая“. В цената се включват чадър и два шезлонга, които според потърпешвите са обявени на голяма официална табела на плажа, но към касовия бон за 10 лв., дошъл и още един – за 36 лв. – за вода, диня и две кърпи, които семейството не е ползвало.

„Плажът е добре известен, посреща те голяма табела, че концесионерът е задължен да обяви цените на платените услуги. Табела има, за 10 лева получаваш чадър + 2 шезлонга – прекрасно. След като се настаниш, сложиш си кърпите и детето ти вече е мокро и цялото в пясък, идва спасителят и ти казва, че на цена от 46 лева, освен чадър и шезлонги, си задължен да ползваш 2 малки води + 2 парчета диня … и 2 кърпи, защото на плаж идваш без кърпа, разбира се“, пише мъжът, който е бил със семейството си, завършвайки поста си с хаштаг „немадаимстъпимповече“, оплака се потърпевшият Димитър в социалната мрежа Facebook.

Концесионер на „Вая“ за втори път е „Вая-дир“ ООД, преизбран през 2018 г. Според договора за стопанисване цената за чадър и шезлонг е до 7 лв. с ДДС. Плажът често става обект на проверки заради завишени цени.

Прочети още на: https://www.dnes.bg