На Еньовден в село Бяла – информационни щандове, изложение на билки и местна продукция

Информационни щандове, изложение на билки, местна продукция и дегустация на чай, са част от програмата за Еньовден в село Бяла. Официалното откриване на празника в селото се състоя днес. Сред жителите и гости беше зам.-кметът по икономическото развитие инж. Стоян Марков, който поздрави всички с рождението на Св. Йоан Кръстител, който съвпада с Еньовден. Той им пожела здраве, светецът да ги закриля, късмет и благодатна година.

„От името на кмета на община Сливен Стефан Радев, ви поздравявам за организацията и тематичните прояви, които сте подготвили за празника. Българските обичаи и традиции оживяват и днес, благодарение на всички вас“, заяви още в приветствието си инж. Марков. Приветствие и най-добри пожелания към жителите и гости на Бяла отправи и кметът на селото Ана Маринова. Сред гостите бяха още общински съветници, кметове на населени места и кметски наместници.

Честването на празника на лечебните билки започна още на 23 юни и продължава с традиционни за празника ритуали. Днес посетителите имат възможност да разгледат подредените информационни щандове, изложение на билки, мед и продукти, както и дегустация на чай.

Организатори на проявата са Кметство Бяла, НЧ „Христо Ботев 1936“, с. Бяла, със съдействието на Общински съвет-Сливен.