На 27 и 28 август в Сливен ще се проведат Дни на ромската култура

Снимка: dariknews.bg

На 27 и 28 август Сдружение „Ромска академия за култура и образование“, в партньорство с Община Сливен, организира четвъртото издание на фестивала „Дни на ромската култура“. В програмата са включени събития, които укрепват развитието на ромската самобитност и културна идентичност.

Празникът ще бъде открит в Драматичен театър „Стефан Киров“ на 27 август с изложба на художници и занаятчии от страната.

Събитието ще приключи на 28 август на крепост „Туида“ с концерта „Посланици на доброто“ с участието на Ансамбъл „Романи чълхъя“ (Ромски звезди) с диригент Кольо Бондев, певицата Бони, оркестър „Карандила“ и формация „Ромджаз“ с ръководител Николай Кирилов.

Община Сливен и Сдружение „Ромска академия за култура и образование“ призовават гражданите за спазване на всички противоепидемични мерки.

Събитието е част от Дейност 3 по проект „Социално-икономическа интеграция на уязвими групи в Община Сливен“ с бенефициент Община Сливен, в партньорство със Сдружение „Ромска академия за култура и образование“, финансиран по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансиран от Европейските структурни и инвестиционни фондове.

 

ПРОГРАМА

27 август 2020

17.30 часа

ДТ „Стефан Киров“

 

Изложба „Ромско изкуство и занаяти“

С участието на художници и занаятчии от страната

 

28 август 2020

19.30 часа

Крепост „Туида“

 

Концерт „Посланици на доброто“

С участието на ансамбъл „Романи чълхъя“, Бони, оркестър „Карандила“, формация „Ромджаз“