На 12 май – награди за медицински специалисти от МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен. Снимки

Медицински специалисти от МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен получиха награди за професионализъм, дългогодишна и всеотдайна дейност на днешния 12 май – Международен ден на сестринството. Това стана по време на официална церемония в заседателната зала на болницата. Имената на наградените са гласувани по време на заседание на Управителния съвет на първичното дружество към Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“. Асоциацията е съсловна организация на  медицински сестри, акушерки, лаборанти, рехабилитатори, рентгенови лаборанти, ръководители по здравни грижи.

От името на кмета Стефан Радев медицинските специалисти бяха поздравени от заместник-кмета Пепа Чиликова. В адрес до тях кметът изразява уважението си към труда на медицинските специалисти по здравни грижи, благодари за тяхната всеотдайност и отправя пожелания за здраве и професионална удовлетвореност.

Изпълнителният директор на болницата – д-р Васислав Петров заяви, че благодарение на специалистите по здравни грижи в болницата, лечебното заведение е на високо ниво и предлага качествени грижи на пациентите си.

„Благодаря на всички вас, които изпълнявате задълженията си, въпреки трудностите. Благодарение на вас, всички грижи, които полагаме за болните, са оценени високо и затова нашата болница е на нивото, на което сме. Благодарение на вас тя съществува и продължаваме да даваме много добри здравни грижи на населението. Надявам се повече млади хора да започват работа при нас, а вие да им предавате своя опит и знания“, каза д-р Петров.

Председателят на Регионалната колегия в Сливен на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи – Желязка Вълчанска, също поздрави медицинските специалисти. Поздрав за професионалния празник отправи и Валентина Стоянова от името на Управителния съвет на първичното дружество към Българската асоциация на специалистите по здравни грижи към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“.