„Музиката вместо улицата“ отбеляза 15 години с концерт в зала“Сливен“

Проектът „Музиката вместо улицата“ отбеляза своята 15-та годишнина с концерт в зала „Сливен“. В програмата бяха включени произведения от големите композитори Моцарт, Вивалди, Бизе, Салиери, и др., със специалното участие на сопраното Ина Кънчева.
Създателят на проекта маестро Георги Калайджиев и неговата съпруга Мария Хаушилд приветстваха гостите и споделиха радостта си от възможността да представят пред публиката  постиженията на младите музиканти. „Проектът помага на децата да намират себе си и им дава нови възможности“, каза Калайджиев.
Гост на концерта беше кметът Стефан Радев, който поздрави маестрото и музикантите с рождения ден. Той за пореден път подчерта колко важна роля има проектът за интеграцията на ромските деца и ще продължи да подкрепя усилията на всички, които участват в този процес.
„Този проект е гордост не само за Сливен, но и за България и Европа. В сърцето му стои енергията на маестро Калайджиев и всички, които работят, за да променят живота на децата. Работата им през тези 15 години заслужава уважение и респект. Ще продължа да ги подкрепям, защото има голям смисъл в това, което правят“, каза кметът Стефан Радев.
В концерта участваха младежи, които са от началото на проекта и нови млади таланти. С тях работи през годините музикалният педагог Радка Кусева. „Искаме да възпитаваме у тези деца труд, търпение и дисциплина“, каза тя.
Гост на събитието беше и Бернд Крюгер от Германия, който помага на „Музиката вместо улицата“ от 2008 година. По негова покана децата са участвали в концерти в побратимения на Сливен германски град Гера.