Музикантът Калин Вельов стана депутат от ГЕРБ

Музикантът Калин Вельов положи клетва като депутат от парламентарната група на ГЕРБ, предаде БНР.

Той ще заеме мястото на председателя на комисията по външна политика Джема Грозданова, за чиято оставка се разбра вчера (16 юли), без да бъдат обявени мотиви.

На парламентарните избори през 2017 г. Вельов бе кандидат за депутат от формацията на Бойко Борисов в листата на софийския 24 многомандатен избирателен район, водена от Владислав Горанов.

Клетва като народен представител, но от парламентарната група на „Воля“, положи и Елена Ангелинина, която заменя напусналия Андон Дончев, избран от варненската листа.

Днес се оказа, че цели деветима души в листата са се отказали да влязат в парламента като депутати от партията на Веселин Марешки, докато се стигне до Ангелинина, посочва Би Ти Ви. Това стана повод депутатите от групата на БСП да избухнат в ръкопляскания в пленарната зала и да отправят иронични възгласи. Това стана повод председателят на парламента Цвета Караянчева да се опита да охлади страстите.

„Какво толкова интересно има, не мога да разбера. Айде по-спокойно колеги“, реагира тя, цитирана от БНР. Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки посрещна новия народен представител с букет и изрази увереност, че тя достойно ще замени напусналия Дончев.