МОС – Сливен – в помощ на общността

Изминалата 2018 – 2019 година е една от най-активните години на Младежки дом и Младежки общински съвет в град Сливен. Бяха организирани множество събития, в които всеки член на нашето „семейство“ даде част от себе си. Работихме по проект „Младежи за откритост и съпричастност II”, финансиран по програма „Еразъм +” на ЕК с доброволките Кристине от Грузия и Ана от Испания. Проведоха се срещи с Общинският съвет и Кмета  на град Сливен, областни управители, регионално управление на образованието (РУО) и със заместник министъра на младежта и спорта, които допринесоха до развитието на самите нас.  Обсъдиха се страшно много теми, благодарение на които всички израснахме много. С всяко събитие все по-гордо можехме да се наречен активни граждани, но по-важното е, че можем да се наречем и щастливи, защото останалите събития успяха да ни запознаят с много от Вас, гражданите на нашата България. Това съобщиха от МОС – Сливен.

Младежки общински съвет беше съорганизатор на маратон „Хайдушки пътеки” по време на който  тренирахме заедно. Организирахме събитие „Ден на майчиния език“, съвместно с доброволци от Еразъм+, на което независимо от националността си, ние бяхме заедно.

 Работихме по кампания „Мило сърце“, обединени от една цел – социално кафене. Организирахме не просто ден, а цяла седмица за отбелязването на деня на младежта, в която се забавлявахме по разнообразни начини, но винаги заедно. Още множество събития ни обединяваха, на които  раздавахме усмивки заедно с цветя и балони по всевъзможни празници. Организирани бяха и още много проекти ,  които надяваме се,  са оставили добри спомени в съзнанието но младежите от Сливен

 Проведоха се обучения из цялата страна и успяхме да се запознаем с неща, за които дори не бяхме чували. Излязохме от комфортната си зона, но взехме и Вас със себе си, затова сега всички можем повече.

На 17.10. 2019г. се проведоха и годишните избори за нов борд на Младежки общински съвет Сливен след който младежки кмет на Сливен  е Тома Стефанов, председател за поредна година е Даниела Стоева, заместник председатели – Мариян Желязков и Бояна Баева и  PR – Александра Громова. Наш ментор е Анелия Иванова- експерт в Младежки  дом- Сливен.

Още от първите си дни, МОС вече става активен. За поредна година Младежки общински съвет Сливен е съорганизатор на маратон „Хайдушки пътеки”. Част от ръководството на съвета всяка година са  знаменосци на  сесиите на Общински съвет и целият съвет беше гост на тържествената сесия по личната покана на Димитър Митев и целия общински съвет. МОС разбира се не пропусна и да уважи празника на града си – Димитровден, с поднасяне на цветя на паметника на Хаджи Димитър.

Предстоящата година ни готви все повече общи моменти, в които едва ли ще има и по-малко събития. Съвместното ни щастие не приключва, а едва сега започва!