МОН награди директорката ПГ „Добри Желязков“ – Сливен

От 2006 година, ежегодно на 11 май – денят на Св. св. Равноапостоли Кирил и Методий, Министерство на образованието и науката връчва наградата „Св. Иван Рилски“ на директори на образователни институции с дългогодишен управленски опит, които включват иновативни практики и технологии в обучението, работят по проекти и имат принос за развитието на българското образование.

През настоящата 2020 година Регионално управление на образованието – Сливен номинира за наградата инж. Даниела Караманова, директор на Професионална гимназия по текстил и облекло „Добри Желязков” – Сливен. Г-жа Караманова получи грамота от Министерство на образованието и науката за номиниран от РУО за наградата „Св. Иван Рилски“ за принос в развитието на българското образование и проявена креативност по отношение организиране на обучението от разстояние в условията на обявеното от Народното събрание извънредно положение в страната.

Почетното отличие „Неофит Рилски“е учредено е през 1996 г. и се връчва за 24 май – деня на българската просвета и култура и славянската писменост. Наградата се присъжда от Министерство на образованието и науката на изявени учители и директори на образователни институции за дългогодишната им цялостна високопрофесионална  трудова дейност и за приноса им в развитието на системата на предучилищното и  училищното образование в България.

През 2020 година Регионално управление на образованието – Сливен номинира за присъждане на почетното отличие „Неофит Рилски“ следните учители и директори:

  1. Ваня Няголова – главен учител по математика в Профилирана природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов“ – Сливен;
  2. Лъчезар Василев – старши учител по практическо обучение в Професионална гимназия по текстил и облекло „Добри Желязков“ – Сливен;
  3. Весела Паскалева – директор на Средно училище „Константин Константинов“ – Сливен;
  4. Мадлена Георгиева – директор на Основно училище „Найден Геров“ – с. Гавраилово, общ. Сливен.

По традиция, в област Сливен грамотите „Неофит Рилски“ се връчват на наградените педагози на тържествен концерт, организиран от Община Сливен по повод 24 май. През настоящата година награждаването ще се проведе по-късно.