Многопрофилната болница в Сливен беше отличена с почетен знак – плакет от Община Сливен по случай 140-годишния си юбилей

В зала „Сливен“ тази вечер се състоя тържествен концерт по повод 140 години от създаването на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“. Събитието бе част от програмата за отбелязване на юбилея на болничното заведение.

Сред официалните гости в залата беше зам.-кметът Румен Иванов, който отличи с почетен знак – плакет на Община Сливен многопрофилната болница по повод юбилея. Болничното заведение получи и икона на Свети великомъченик Мина.

В словото си Румен Иванов изтъкна значимата роля на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ през годините, не само за града, но и за областта. Той изрази още и убедеността си по отношение на качеството на ежедневното осигуряване  на медицинска грижа от екипите, работещи там.

„Тази годишнина е повод за оценка и признание на успехите на целия колектив, който в безсънните си нощи и в натоварените си делници, полага усилия да се бори с човешкото страдание, в името на най-ценното – човешкия живот. Бъдете здрави, продължавайте да изпълнявате достойно своя дълг към вашите пациенти и не забравяйте, че вашата професия е призвание“, заяви зам.-кметът.

От своя страна изпълнителният директор на сливенската болницата д-р Васислав Петров изказа признателността си за оказаната чест от страна Община Сливен. Той благодари и на целия колектив за професионализма и ползотворната работа през годините. С награди от МБАЛ ,,Д-р Иван Селимински” бяха отличени лекарите с цялостен принос за развитието на здравното заведение.

На събитието присъстваха още председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев, областният управител Чавдар Божурски, зам.-кметовете Пепа Чиликова и Стоян Марков, секретарят на общината Валя Радева, директори и представители на различни институции в града.

В празничния концерт със свои изпълнения участваха грациите от Балет ,,Адажио” към НЧ ,,Зора 1860” – Сливен, младите таланти от Вокално студио ,,Усмивка” Мартина Георгиева и Никол Панова, акробатите от СК ,,Стефан Данчев” и Ансамбъла за народни песни и танци – Сливен.