Много шофьори с алкохол по празниците, отчетоха от Пътна полиция в Сливенско

В хода на специализираните операции по пътна безопасност, проведени от 14 до 17 април на територията на ОДМВР-Сливен, са установени водач на МПС, употребили алкохол над допустимото.

На 16 април, около 15,50 часа,  в новозагорското село Кортен е извършена проверка на 52-годишен мъж от град Сливен, водач на лек автомобил „Фолксваген Голф“. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат над 1,2 промила. По случая е образувано бързо производство.

39-годишен водач на лек автомобил „Фолксваген Голф“, е хванат да управлява след употреба на алкохол над 2,00 промила. Проверката е извършена на 14 април в 23,35 часа. Той е спрян от полицейски патрулен екип на ул. „Антим І“ в град Твърдица.

Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

45-годишен мъж от град София, водач на лек автомобил „Пежо 206“, е хванат да управлява след употреба на алкохол над 1,2 промила. Проверката е извършена на 15 април, в 15,00 часа, на път между селата Гавраилово и Злати войвода. По случая е образувано бързо производство.

На 15 април, около 19,30 часа,  в село Тополчане, полицейски екип на сектор „Пътна полиция“- Сливен, е извършил проверка на  74-годишен мъж от град Сливен, водач на лека автомобил „Рено Сценик“. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат над 1,2 промила. По случая е образувано бързо производство.