Много чакащи на ГКПП Дерекьой – Малко Търново, пререждане и напрежение

Напрежение снощи на турско-българската граница преди граничните пунктове Дерекьой – Малко Търново. Над 5 километра е образувалата се колона от чакащи коли и автобуси с туристи. Изнервените шофьори и пътници спират с жива верига автобусите на бургаски туроператор, които се опитват да изпреварят колоната. Това съобщи БНР-Бургас. 

Повече от 4 часа се чака за преминаването на границата при „Дерекьой – Малко Търново“. Една от колите е пропаднала в дерето и чакащите са ѝ оказали помощ.

Заради опитите на 3 автобуса на бургаски туроператор да прередят колоната се е стигнало до напрежение, разказва Гергана Монева, която сигнализира за проблема:

„Опашката беше над 5 километра…Защо се стигна до пререкания –  затова, защото имаше автобуси, които просто пререждаха колите. Те минаваха в дясна лента и отиваха директно до границата. Автобус с по 45 човека…Това бяха 3 автобуса, след това имаше и още един – четвърти. Просто се опитваха да влязат, да прередят всички….Направиха жива верига, като казаха, че няма да допуснат такава несправедливост…И хората се съюзиха, с аргументи“.

Освен български туристи, връщащи се след празниците от Турция, в колоната има и автобуси и коли с румънска регистрация, каза още Гергана Монева.