Минчо Афузов сезира две министерства за зачестилите инциденти на жп-линията през Нова Загора

Областният управител на Сливен Минчо Афузов  сезира транспортното и вътрешното министерство за зачестилите инциденти на железния път в участъка Хан Аспарух – Нова Загора –Коньово, предизвикани от кражби на елементи от инфраструктурата, вандализъм и нерегламентирано преминаване на хора и превозни средства, съобщиха от областната администрация.

Минчо Афузов  информира министъра на транспорта Христо Алексиев и министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, че инцидентите причиняват сериозни материални щети на железопътната инфраструктура и създават реални рискове за здравето и живота на гражданите. Само през ноември са регистрирани три произшествия, при които по случайност не са пострадали хора. Областният управител настоява да бъдат привлечени сили на жандармерията за осъществяване на ефективен контрол срещу незаконните посегателства и неправомерното преминаване на железния път в посочения участък, както и по възможност да бъде увеличена числеността на състава в РУ на МВР – Нова Загора.

В писмата до двамата министри се съобщава, че предложенията са обсъдени на среща в края на ноември, проведена от областния управител с ръководители на НКЖИ, ОД на МВР и ТД „Национална сигурност“. На нея е била обсъдена и необходимостта от изграждането на предпазна стена с видеонаблюдение в рисковия участък.

Забележка: Снимките са предоставени от НКЖИ.