Минчо Афузов: Да се позовем на европейския опит и механизми, за да решим проблемите на малцинствените групи

Независимият кандидат за кмет Минчо Афузов проведе среща с жителите на квартал
„Надежда“ и село Крушаре.

Хората там споделиха, че най-сериозните им проблеми са свързани с водоснабдяването, електричеството, лошата инфраструктура, както и липсата на канализация.

„Наистина не мога да си представя как в 21 век има хора, които живеят по този начин.
Не може да се говори дори за лоша инфраструктура, защото инфраструктура няма.
Почти нямат водоснабдяване, водата тече по улиците, повечето сгради нямат
нотариални актове и съответно нямат право на партиди за ток, нямат контейнери за
смет и просто тънат в боклуци!“, коментира Минчо Афузов.

Той допълни, че не можем да искаме да интегрираме хората от малцинствените групи,
докато се държим сякаш са невидими. Трябва да предприемат мерки в посока
урегулиране на земите там. Не можем да казваме, че това не ни засяга. Докато не дадем възможност на малцинствените групи да бъдат пълноценни членове на обществото ни и да спазват законите и реда, те ще се чувстват отхвърлени и няма да са съпричастни, смята Афузов.

„Трябва да се справим с проблемите в квартал „Надежда“ и село Крушаре, за да
изискваме от живущите да плащат редовно данъци и битови сметки, децата им да
посещават училище и наистина да имат възможност да водят нормален начин на живот.

Можем да стъпим на европейския опит и да се възползваме от механизмите на
европейските фондове, за да намерим решение на казусите на малцинствените групи”,
категоричен бе кандидатът за кмет.

Ден по-рано независимият кандидат за кмет Минчо Афузов беше поканен на среща с членове на клубовете „Активен гражданин“ и „Стоте войводи“, както и членове на пенсионерски клубове от град Сливен. Домакините споделиха своите предложения за промяна в програмите за социален патронаж, стойността на такса смет, градския транспорт в града, както и създаването на общински културен клуб на пенсионера.

Възрастните хора изразиха възмущението си от решението на кмета на община Сливен Стефан Радев да забрани срещите с кандидати за кметове и общински съветници в пенсионерски клубове.

”Въпреки че материалната база е на общината, пенсионерските клубове са място за социални срещи и нашият начин да избегнем изолацията и изпадането от обществото.  Не може някой да налага административни ограничения без оглед на нашите желания и нужди.”, коментираха възрастните хора.

„Смятам, че е абсурдно да се забранява посещението на пенсионерски клубове от кандидати за кметове. Все пак говорим за нашите майки, за нашите баби, част от тях нямат достъп до интернет и социални мрежи, които са основните източници на информация в днешно време. С тази забрана, те са изключени от живота на града, а правото да вземат информирано решение за кого искат да гласуват им е напълно отнето!“, коментира независимият кандидат за кмет.

Проблемите на здравеопазването и инфраструктурата в града поставиха във фокуса на вниманието на кандидата за кмет Афузов жителите на квартал „Звездите“ на среща в читалище „Добри Чинтулов“.

Хората споделиха проблемите си свързани с градския транспорт, както и важният за тях въпрос свързан със Синя зона и паркирането в централната градска част.

Афузов още веднъж напомни на присъстващите, че програмата му е отворена за надграждане с темите и проблемите, които са важни за хората.

„Тук, както и в цялата община Сливен, на хората им е писнало от обещания. Затова, единственото, което аз им обещавам, е да работя. Да работя за това, Сливен да застане отново на челните класации в страната по образование, доходи на жителите и качествено здравеопазване!“, коментира Афузов.

Независимият кандидат за кмет на община Сливен Минчо Афузов е с номер
70 в бюлетината.